Mjesto Vrsi

Općina Vrsi je jedna od najmlađih općina u Republici Hrvatskoj. Osnovana je Odlukom Hrvatskog sabora 13. srpnja 2006. godine, a započela je s radom 01.siječnja 2007 godine. 13.srpnja se ujedno štuje kao dan općine. U sastavu općine Vrsi se nalaze mjesta Vrsi i Poljica.  Prema popisu stanovništva 2011, općina Vrsi je imala 2.053 stanovnika. Općina je smještena na malom poluotoku na krajnjem sjeverozapadnom dijelu sjeverne Dalmacije, oko 20-ak km udaljeno od Zadra.

Općina Vrsi obiluje kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama. Stanovnici se pretežito bave poljoprivredom, turizmom i pomorstvom. Od 1970 tih do 1990 tih godina općina je imala tri stotine aktivnih pomoraca. Pomorstvo je velikim dijelom pridonijelo izgradnji turističke infrastrukture i prelijepih apartmana uz samu obalu.

Općina svake godine subvencionira kupovinu sadnica maslina te vinove loze za svoje mještane. Također, općina je član LAG-a Bure, udruženja devet općina sa zajedničkim ciljem postizanja održivog i integriranog razvoja cjelokupnog područja, posebice s naglaskom na ruralni razvoj.

Jedno od najvećih prirodnih bogatstava općine Vrsi je prekrasna i razvedena obala duga 34 km. Obalom dominiraju prirodne uvale i skrivene plaže dok se na predjelima Vrsi-Mulo i Vrsi-Zukve mogu naći urbane plaže sa osvjetljenim šetnicama.